2 juni 2018
15:30

IF Brommapojkarna 3

Referat: Vasalunds IF 1U - IF Brommapojkarna 3

Vi är väldigt nöjda med den här segern. Tidigt i matchen ser man att vi är löpstarkare än Vasalund även om de visar upp ett fint passningsspel. Backarna visar upp ett fint försvarsspel även om vi som lag missar i markeringarna några gånger. Man får inte heller glömma bort att det var OERHÖRT varm att spela idag. Bla kom Abbe springande ganska tidigt i matchen och sa att ”mina fötter brinner”. När vi lyckas med snabba omställningar så är vi farliga. På en av de kommer Ture fri men målvakten gör en fin parad. Även Sakaria i vårat mål göra några fina räddningar i första halvlek. I slutet på halvleken jobbar Abbe fin nere i offenstivt höger hörn och erövrar bollen men blir fälld och vi får straff. Han lämnar över den till John som bestämt sätter dit 1-0 till oss . Det är också ställningen i paus.

I andra forsätter vi att försöka stå högt upp och stressa Vasalund. I mitten på halvleken får vi en frispark långt ut till höger. Ture slår in den och vi kommer löpande med många spelare och Malle lyckas få en fot på bollen och den går i mål. Kul för Malle att få sätta dig 2-0. Strax därefter får Vasalund straff men de slår den i stolpen (men hade den gått innanför så hade Sakaria tagit den). Vi fortsätter kämpa men Vasalund är inte ofarliga och med 10 minuter kvar så kommer de fria och rullar in 2-1. Vi blir dock inte för stirriga utan kan hålla uppe spelet helt ok och en fin prestation av John lyckas vi göra 3-1 (med lite hjälp av deras försvar). Det blir också slutresultatet.

Sakaria gör en mycket fin match i målet. Höjdpunkten är när han snor bollen från en helt fri Vasalundspelare genom att kasta sig ner på spelarens fötter. Han belöndes också med det gröna kortet.
Något som kan bli bättre är att vi ser lite frustration från vissa spelare. Det måste försvinna. Mer positivt pep för att lyfta laget.
Dock kul med försvarsspelet där Viktor N visar upp ett fint mittbacksspel och bra blick för spelet. Också kul med Albin som nu kommer bli lagkapten fram tom Örebrocupen.